Selasa, 11 November 2008

aku cemburu!

hari ni kesibukan dalam urusan dunia membuatkan aku cemburu terhadap seorang teman.

ya! aku cemburukan dia!

di kala aku sedang sibuk menghabiskan masa ku di tempat kerja, dia sedang iktikaf di surau sana.

di kala aku pening memikirkan kerja, dia sedang sibuk memikirkan dosa pahala.

di kala aku sedang sibuk mengejar harta, dia senang bersolat dan berdoa.

aih.aku cemburu bebeno dgn ang sahabat.

hari ini sgt letih.

balik kerja serabut dgn dunia.

mengaji tak lagi.

zikir pon tak ter"fikir" di hati.

sepanjang hari kelam kabut memenuhi tuntutan dunia.

solat tak di awal waktu.

amalan sunat tak terjaga langsung.

sedangkan ku tahu sahabat ku itu senang dan tenang dalam menghadapi Tuhannya.

berwuduk dgn hati yg tenang.

beriktikaf menunggu waktu.

mengaji dan berzikir tidak perlu tergesa2.

tak mcm aku.

nak pi solat punyalah payah dgn suasana kerja.

berwuduk pun nak cepat2.

solat pun mcm tu la jugak.(harap2 Allah terimalah.semoga solatku tidak jadi mcm kain buruk di lempar ke muka.huhu.sia2)

nak berzikir?

nak mengaji?

huhu.

tunggu balik la jawabnya.

tapi ini semua alasan je.(sebab iman lemah)

bak kata org2 tua kita dulu kala..

"nak seribu daya.tak nak seribu dalih"

aduhai dunia.
aku letih mengejarmu

Pointnya : aku membebel tentang aku yang sibuk dgn dunia sehingga "letih" utk akhiratku

6 ulasan:

Sitinurgagah berkata...

betol2. nak solat asyik pk nak buat idea baru untuk blog dan membalas komen2 yang xbepaedah itu! damn

Sitinurgagah berkata...

donia donia!!

zamrie berkata...

terima kasih datang blog aku, sebenarnya masa aku secara kebetulan kenal blog cik gagah aku dah masuk blog ko sebab tertarik dengan nama blog ko tujuh kaki dalam, tapi masa tuuu aku tak tinggal komen aper aper sebab tak tahu nak komen aper tak kenal pon hehehehe aper pun sekali lagi terima kasih moga bersiratulblog, jumpa lagi

Tujuh Kaki Dalam berkata...

zamrie

terima kasih sudi menghulur komen.

semoga anda berani menegur blogini dgn jayanya.

blog kau best!

Sitinurgagah berkata...

ha elok lah tuh zamrie.
blog aku ni untuk dunia je.
akhirat2 ni aku prefer pada korang jela ekk. :p

Tujuh Kaki Dalam berkata...

cik gagah.

nak tanye bab2 agama silalah tanye kat ustazah2 yang berhampiran.

saya ni maish jahil.

ha tak pun tanye kat abang zamrie.

ilmu agamanya lebih tinggi kan?

Sila klik selagi Halal