Selasa, 23 Disember 2008

guten tag!

Demi memenuhi tuntutan seorang blogger yang baik hati lagi bersopan santun jiwanya (he he). Satu kapal punya pasal maka ku jawab soalan soalan dari tag yang di kenakan ke atas ku. Sebelum tu Una, aku minta maaf bah sebab tag yang satu lagi tidak dapat di laksanakan. Saya ndak ada iPod mahupun apa-apa alat pakai dengar yang boleh di bawa ke sana - ke mari. Maka hanya satu siri soalan tag yang boleh ku jawab. Inilah hasilnya :

My Top 10 Most Favorite Foods :

1. Ayam Masak Merah air tangan ibuku.
2. Pucuk Manis Tumis air tangan ibuku
3. Donut yang ibuku buat.
4. Tom Yam (ada satu restoran kat Kg. Melayu Subang tom yam dia sume guna bahan-bahan yang sgt fresh.Siap ada gambar Dato' Harun Din lagi tu)
5. Soto Makassar air tangan makcik ku.
6. Asam Laksa
7. Nasi Goreng U.S.A
8. Maggi Goreng Mamak letak telur mata dan juga tauhu.
9. Nasi Goreng Pataya
10.Nasi Goreng Ikan (resepi sendiri he he)

Top 10 Things I Love Doing : (selain solat, mengaji, zikir dan kerja agama.ini wajib untuk kita semua suka kan?)

1. Bersenam. (tapi selalunya tak buat.keh keh keh.)
2. Suka membeli buku, majalah, suratkhabar atau bahan bacaan yang bagi aku menarik. (tapi masalahnya pula aku malas nak baca bila dah beli.aduhai)
3. Blogging (baca blog orang sgt best ok!)
4. Surfing Internet.
5. Menontong wayang dan siaran televisyen yang menarik. (dulu adalah seorang addicted)
6. Pi kedai mamak pastu lepak sorang-sorang dan layan perasaan.
7. Lepak kat surau sambil-sambil tu "mengumpat".
8. Mandi sungai atau laut.boleh berenang. (lama tak beraktiviti sebegini)
9. Memasak. (sesungguhnya aku rindu dapur)
10.Tidurzzzz....

5 Things I Love Doing When I'm EMO :

1. Istighfar banyak - banyak dulu.
2. Pastu pergi jauh - jauh dari benda yg menyebabkan emo.
3. Melayari internet. (biasanya layan apa - apa yang lawak)
4. Atau mendengar kemerduan seni.
5. Sebelum nombor dua, tiga dan empat berlaku kadang - kadang aku solat dan berzikir juga! (kadang - kadang tu.huhu)

Top 5 Types of Girls I Adore : (ni ciri-ciri calon isteri ke atau ciri - ciri kenalan perempuan?)

1. Faham ajaran agama.

2. Independent.

3. Hormat org tua

4. Tahu tatasusila sebagai seorang perempuan.

5. Sopan dan santun

(p/s : semua ciri - ciri di atas bukan kriteria wajib atau paling utama untuk menjadi isteri ku. hahaha! kecuali nombor satu tu)

5 Things I Love Doing When I'm Happy :

1. Bersyukur.

2. Belanja kenalan.

3. Pi makan

4. Online.

5. Bersenam.

Things I Wish To Happen :

Aku nak mati syahid yang di terima oleh Allah Ta'ala.



My Top 10 Most Addicted Song :

1. Selawat Burdah
2. Supplication - Sami Yusuf (dan kebanyakan lagu - lagu dari akh ini)
3. Sweet Child O'Mine - Gun's n Roses (dan beberapa buah lagi lagu dari kumpulan ini)
4. A Place For My Head - Linkin Park (dan semua lagu-lagu kumpulan ini)
5. Sorry - Daniel Bedingfields (dan kesemua lagu - lagu dari mamat ini)
6. Holiday - Scorpions (dan kesemua lagu - lagu dari kumpulan ini)
7. Seribu Tahun - Imran Ajmain
8. Cinta Ini Membunuhku - D'Massive
9. Enter Sandman - Metallica (dan hampir kesemua lagu - lagu mereka)
10.You're Are Not Alone -Michael Jackson (dan hampir kesemua lagu - lagu brader ini)

People I Wish to Tag :

1. Barrack Obama
2. Oprah Winfrey
3. Daniel Bedingfields
4. Brad Pitt
5. Michael Jackson

(please ya geng jawab soalan - soalan tag dari ku ini!)

8 ulasan:

mutakalim berkata...

salam, oooo peminat riffing and solo gitar kirk hammet n the geng rupanya. Latest entry dlm blog saya http://ziarah76.blogspot.com/ pastinya sesuai untuk spesies kita nih. Dijemput...

Ummu Solehah Muhammad berkata...

sgt sempoi TKD suh barack obama buat tag, hehee, syabbas!

UnaChenta berkata...

Salam,
Ngehehe..trimas melayan Tag soalan pelik aku..

betul kata seorg bloger, Soalan tag ni sebenarnya soalan mengorek peribadi..betulkah?..

Baru tau TKD rupanya peminat lagu rock kapak/ atau apakah genre lagu2 Gun n roses ni?? ..hehe

azharjaafar berkata...

Seingat aku 'Guten Tag' tu bahasa german. Guten tu selamat, tag tu hari atau siang. Jadi maknanya selamat siang. Tak ke gitu?

Tujuh Kaki Dalam berkata...

mutakalim
-----------------------------------
he he.

sikit - sikit boleh la layan.

nak layan sgat kang jadi artis plak.

aha!

saya akan ke sana segera membacanya!


Ummu Solehah Muhammad
-----------------------------------
erm.

solehah tau blog encik Obama?

he he.


UnaChenta
-----------------------------------
lagu - lagu sebegini seumpama lagu - lagu jiwa lelaki.

pendapat ku sahaja.

tidak bersetuju takpa.

sedikit sebanyak terkorek jugak peribadi kan?

he he.


azharjaafar
-----------------------------------
betul tu tuan.

dalam bahasa Jerman itulah maksudnya.

sebab ayat tag tu sama maka tajuk letak mcm tu ala.

he he.

zamrie berkata...

menjawap tag niii tak lari dari akidah blog ker? hehehehehehe

*maksud sebenarhati ... tak lari ker dari konsep penyampaian blog ini?

aper pun permintaan yang baik harus ditunaikan.

Wanee berkata...

ta Mikhael Jackson. POYO POYO. hhahaha

Tujuh Kaki Dalam berkata...

zamrie
-----------------------------------
tak lari sgt zam.

masih ada sangkut.

cuba lihat dgn mata hati.

:D

*hidup ini juga perlu sedikit hiburan.hiburan yang tidak lari dari landasan yg di benarkan.insyaAllah.


Wanee
-----------------------------------
itu test org - org tua.

budak kecik mana paham.

ha ha!

Sila klik selagi Halal