Selasa, 14 Julai 2009

Laporan Ijtima' Malaysia 2009 (Bergambar)

Antara gambar-gambar sepanjang Ijtima' berlangsung (aku ambil gambar dengan perasaan serba salah sebab ini bukan maksud untuk ke Ijtima' pun).

09 / 07 / 2009

ni la tempat tidur kami berlima dalam masa 4 hari 3 malam

orang pun dah mula memenuhi Khitta (khemah)

lagi orang dah ramai dalam Khitta

jalan-jalan sebentar meninjau gerai yang ada

di bahagian inilah kami berlima di tempatkan untuk khidmat ta'am (potong memotong)

ini antara tempat simpanan barang-barang mentah untuk ta'am Ijtima

ini waktu malam selepas menunaikan solat fardhu Isyak di Khitta satu

10 / 07 / 2009

solat jumaat di hari kedua Ijtima'

usai solat Jumaat

semua dengan urusan masing-masing lepas solat jumaat

malam tu layan pasar jual beli pulak

11 / 07 / 2009

antara tugasan di hari ke tiga

semoga Allah Ta'ala membalas segala khidmat yang ikhlas

rehat sebentar selepas Dzuhur

hari tu memang panas sehingga mata yang memang dah sepet terpaksa di sepetkan lagi

hari yang air mula di catu

lokasi letak kereta bagi jemaah khidmat ta'am

Khitta untuk negeri Sabah, Sarawak dan Brunei. Aku jumpa orang kampung di Khitta ini

ingat ada apa ramai-ramai kat sini. Rupanya nak tunggu PM keluar dari Khitta ulama'

inilah Khitta untuk Ulama-ulama jemputan

suasana masih sesak menunggu PM pulang

12 / 07 / 2009

bersiap-siap untuk pulang

ramai yang mula bergerak meninggalkan khemah khidmat ta'am

begitu juga dengan khitta-khitta yang lain

bergerak menaiki bas yang di sediakan

yang tinggal semakin sedikit


8 ulasan:

rahba81 berkata...

salam..

amboiii..ang pun bergambaq juga naaa..

tak sakit perut ka pekena teh sabun?

azharjaafar berkata...

Aku yang mula2 ada niat nak ambik gambar, tapi bila first bayan (bayan asar), maulana dah sound jgn ambik gambar.

Maka keinginan aku terbantut hingga akhir ijtimak.

van qif berkata...

OOsama laden...aku pun mula2 tu seronok ambil gambar.. ambik gambar orang hong kong ler..khitta ler...tapi lepas maulana cakap dia tak berapa seronok diambil gambar...so aku pun tawar hati nak ambil gambar...nak rekod suara pun x jadi..

memang betul pesan maulana, kita ke sana bukan nak begambar..takut lari niat

tapi TKD, thanks utk gambar tempat khidmat taam tu...lepas juga rindu...sebab termissed untuk khidmat masak nasi..

Tujuh Kaki Dalam berkata...

rahba81
-------------------------------------
iman lemah tuan.

hu hu.

azharjaafar
-------------------------------------
hari tu kami (saya an rahba81) plan nak kol tuan azhar tapi tak kesampaian nombor tel takdak.he he

Tuan sangat di muliakan oleh Allah. Di beri kekuatan utk menjaga tertib.

Tidak seperti sy yg 'slack' ini. Masih banyak yang perlu di belajar dan perlu lebih berkorban.

van qif
-----------------------------------
kalau hang nak tau sgt pasai khidmat ta'am bahagian masak nasi, hang tanya rahba81.tu dia punya bahagian tu.he he

Tanpa Nama berkata...

Aku siap bawak kamera lagi (bukan kamera hand phone). Dah kena sound dgn Maulana, last-last aku ambik gambar Golden Lounge KLIA jer, masa balik dari Ijtimak.

http://www.syahrulnizam.com/2009/07/golden-lounge-klia.html

famia berkata...

subhanaAllah.
subhanaAllah.
subhanaAllah.
subhanaAllah walhamdulillah wala ilahaillallah wallahuakbar.

macam dekat padang pasir Arab.

Mat Khairil Bin Mohamed berkata...

huhu.. terharu tgk keadaan suasana orang Islam kumpul ramai2.. Allah akhbar

Tujuh Kaki Dalam berkata...

Tanpa Nama,
nasib la kan? he he.ni pun ambil dgn penuh rasa nak tak nak.

famia,
mcm kat perang badar pun ada jugak

Mat Khairil Bin Mohamed,
tuan tak hadir ke?

Sila klik selagi Halal